-
اتبعني
تابعني على تويتر
-
التدوينات RSS
اشترك في خدمة RSS
-
فيس بوك
انضم للمعجبين في FACEBOOK
Pages
اين انت .... » الرئيسية »
بالهنا والشفا
» الباتييه بالجبن
الباتييه بالجبن
الثلاثاء، 28 سبتمبر 2010
التسميات:
بالهنا والشفا
طبعا الدراسة بدأت واكيد بنحتاج لحاجة ناكلها الصبح
مع الشاي او النسكافيه وناخدها معانا واحنا نازلين
علشان كده انا جبت طريقة عمل الباتييه بجد جميل جدا
المقادير
1 كيلو دقيق
ملعقة سكر صغيرة
ملعقة ملح صغيرة
ملعقة كبيرة خميرةجافة
3بيضات
زيت +سمن اوزبدة (حوالي كوب الاربع )(في درجة حرارة الغرفة)
ماء للعجن حسب كمية الدقيق
1- نضع الدقيق في اناء حجمه مناسب ونعمل في وسطه حفرة علشان نضع المقادير فيهاماعدا الزبدة.
2- نضع كمية ماء مش كتتير نعجن بيها حتي بيدأالعجين يلم مع بعض
وبعدين نلمه حتي يصبح مثل الكورة.
3- ونتركه في الاناء ونغطيه بفوطه او بلاستيك في مكان دافي لمدةمن 15 الى 30 دقيقة علشان ترتاح.
4- نأخذه ونضع عليه الزبدة ثم نضعها علي طاولة ونفردها الفرادة(النشابة)
وطبعا ماننساش نرش دقيق ع الطاولة والفرادة علشان ماتلزقش.
- ممكن استخدام القطاعات اوالسكين عادي لعمل الاشكال زي الصور دي
6- ثم نحشيها جبن (يعني بيبقى شكلها زي الساندوتش).
7- ثم نضعه في الصينية لمدة ساعة علشان يخمر كويس ويدخل الفرن وطبعا يكون مدهون بالبيض اوبيض مخقوق مع لبن(افضل).
8- نخبزه في فرن عالي متسخن مسبقا ونحاسب احسن يتحرق.
وتبقى ياعجينة ماتمت خدها الفرن في النار
مع الشاي او النسكافيه وناخدها معانا واحنا نازلين
علشان كده انا جبت طريقة عمل الباتييه بجد جميل جدا
المقادير
1 كيلو دقيق
ملعقة سكر صغيرة
ملعقة ملح صغيرة
ملعقة كبيرة خميرةجافة
3بيضات
زيت +سمن اوزبدة (حوالي كوب الاربع )(في درجة حرارة الغرفة)
ماء للعجن حسب كمية الدقيق
الطريقة
1- نضع الدقيق في اناء حجمه مناسب ونعمل في وسطه حفرة علشان نضع المقادير فيهاماعدا الزبدة.
2- نضع كمية ماء مش كتتير نعجن بيها حتي بيدأالعجين يلم مع بعض
وبعدين نلمه حتي يصبح مثل الكورة.
3- ونتركه في الاناء ونغطيه بفوطه او بلاستيك في مكان دافي لمدةمن 15 الى 30 دقيقة علشان ترتاح.
4- نأخذه ونضع عليه الزبدة ثم نضعها علي طاولة ونفردها الفرادة(النشابة)
وطبعا ماننساش نرش دقيق ع الطاولة والفرادة علشان ماتلزقش.
- ممكن استخدام القطاعات اوالسكين عادي لعمل الاشكال زي الصور دي
6- ثم نحشيها جبن (يعني بيبقى شكلها زي الساندوتش).
7- ثم نضعه في الصينية لمدة ساعة علشان يخمر كويس ويدخل الفرن وطبعا يكون مدهون بالبيض اوبيض مخقوق مع لبن(افضل).
8- نخبزه في فرن عالي متسخن مسبقا ونحاسب احسن يتحرق.
وتبقى ياعجينة ماتمت خدها الفرن في النار
0 التعليقات:
إرسال تعليق